21 januari 2022

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

2 min read

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker om je heen: elektrisch rijden. We kunnen er niet omheen dat elektrisch rijden steeds populairder wordt. Dit komt voornamelijk omdat deze manier van rijden een aantal aantrekkelijke voordelen met zicht meebrengt. Als je wilt weten wat deze voordelen zijn, lees dan snel verder. 

Je bespaart geld 

Hoe je het ook went of keert: we willen allemaal geld besparen. Dit is wat ons betreft dan ook de belangrijkste reden om voor elektrisch rijden te kiezen. Elektriciteit is namelijk goedkoper dan diesel, benzine of LPG. Daarnaast heb je bij een elektrische auto minder onderhoudskosten. Dit komt omdat een elektromotor minder bewegende delen heeft dan een verbrandingsmotor. Dit maakt de kans op slijtage een stuk kleiner. Ook heb je als elektrische rijder een fiscaal voordeel. Je betaalt namelijk minder bijtelling. Wil je een elektrische auto leasen? Dan betaal je een bijtelling van maar 4% in plaats van 22% voor benzine- en dieselauto’s.  

Het is beter voor het milieu  

Elektrisch rijden is veel beter voor het milieu dan traditioneel rijden. Dit komt omdat deze auto’s schoner zijn. Elektrische auto’s stoten minder vervuilende stoffen uit. Kies wel voor groenere stroom. Dit zorgt er namelijk ook weer voor dat de auto milieuvriendelijker is. Een extra steentje bijdragen aan het milieu doe je door te gaan sparen voor zonnepanelen. Wanneer je met de energie daarvan de auto gaat opladen draag je bij aan de vermindering van productie en recycling van accu’s. Dit heeft een grote impact op het milieu. 

Ze zijn erg stil 

Het geluid van elektrisch rijden noemen we fluisterstil. Een verbrandingsmotor maakt een vrij luid geluid ten opzichte van een elektrische motor. Mensen die dichtbij drukke wegen wonen hebben hier veel profijt van. Voor hen is het lekker rustig. Veel elektrische auto’s maken bij lage snelheden iets meer geluid. Dit is om fietsers en voetgangers niet in gevaar te brengen. 

Ruime keuze uit verschillende modellen  

Tegenwoordig is het niet meer zo dat er maar één model elektrische auto beschikbaar is. Steeds meer merken produceren nu elektrische auto’s. Hierdoor is de keuze steeds groter. Tesla is waarschijnlijk het meest bekende merk onder de elektrische auto’s. Daarnaast heb je bijvoorbeeld de keuze uit merken en modellen zoals de Skoda Enyaq en de Volkswagen ID3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *