3 december 2021

Wat voor soorten autobanden bestaan er?

2 min read
Autogarage Mijdrecht

Autobanden zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Voor ieder seizoen zijn tevens geschikte autobanden te koop. Welke autobanden zijn er eigenlijk allemaal? Dit artikel geeft je hier meer informatie over.

4 seizoensbanden

De naam verklapt het al, dit zijn autobanden voor 4 seizoenen. Deze banden bestaan uit een combinatie van zomer en winterbanden. Zomerbanden hebben de eigenschap om tijdens drogere en warmere omstandigheden alsnog goed te functioneren. Winterbanden maken het rijden in koudere omstandigheden beter. Het weer in Nederland is wisselend en hele strenge winters blijven vaak uit. Dit zorgt ervoor dat men eventueel het gehele jaar op een 4 seizoensband kan rijden. In hele koude of warme omstandigheden is het omwisselen naar een echte winterband of zomerband een aanrader.

Zomerbanden

Zomerbanden worden veel verkocht en ze zijn in iedere afmeting verkrijgbaar. Zomerbanden bieden uitstekende rijeigenschappen en zijn goed voor temperaturen boven de 7 graden Celsius. De zomerband is in Nederland erg populair omdat hele strenge winters niet vaak voorkomen.

Autogarage Mijdrecht

Winterbanden

Winterbanden zijn normale autobanden, echter zijn ze voorzien van een ander profiel en rubber van een specifieke samenstelling. Winterbanden blijven zachter dan zomerbanden en zijn goed voor temperaturen onder de 7 graden Celsius. Ze hebben betere grip op de wegen als er sprake is van ijzel, sneeuw of natte weersomstandigheden. In winters bieden winterbanden meer veiligheid en grip op de weg aan de weggebruiker.

Breedbanden

Breedbanden worden vaak gebruikt onder sportauto’s. Ze hebben een mooie, stoere en robuuste uitstraling en zorgen voor meer grip op droge wegen. Breedbanden kunnen ook goed dienst doen in de koudere maanden, mits het droog weer is. Het grotere oppervlak zorgt wel voor meer benzineverbruik en de breedband is vaak duurder in aanschaf.

Rupsbanden

Rupsbanden verdelen het gewicht over grotere oppervlaktes dan enkel het wiel. Dit zorgt ervoor dat een auto niet makkelijk wegzakt in de bodem. De eerste goed functionerende rupsbanden zijn in het jaar 1905 ontstaan. De bodemdruk wordt door deze banden goed verdeeld, dit maakt het rijden op zompige of moeilijk begaanbare wegen stukken makkelijker.

Banden wisselen

Heb jij nieuwe banden nodig? Google eens op Autogarage Mijdrecht! Bij de autogarage in Mijdrecht kunnen ze je namelijk goed helpen met nieuwe banden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *