3 december 2021

Wat is de goedkoopste autoverzekering voor nieuwe auto’s?

2 min read

Heb je jouw oog laten vallen op een compleet nieuwe auto? Of wil je graag een auto kopen die bijvoorbeeld slechts 1 á 2 jaar oud is? In dat geval is het advies om goed naar de autoverzekeringen te kijken. Voor dergelijke auto’s doe je er namelijk verstandig aan om een uitgebreide dekking te kiezen.

Hoe je kunt achterhalen wat voor jouw nieuwe auto de beste verzekering is? Dat doe je door de autoverzekering vergelijken. Tijdens het maken van deze vergelijking merk je direct op wat voor jouw auto de beste autoverzekering zou zijn.

Kies voor een WA volledig casco autoverzekering

Als je een relatief nieuwe auto aan gaat schaffen, heb je hier een WA volledig casco autoverzekering voor nodig. Deze verzekering is ideaal voor nieuwe auto’s, maar ook voor dure auto’s. In veel gevallen wordt het – door de verzekeringsmaatschappij – zelfs verplicht gesteld om voor een WA volledig casco verzekering te kiezen.

Wil je de kosten voor de autoverzekering zo laag mogelijk houden? Logisch. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, is het advies om onderstaande tips op te volgen.

Bouw schadevrije jaren op

Des te meer schadevrije jaren je hebt, des te meer korting je krijgt. Alleen daarom al is het advies om zo zuinig mogelijk met jouw auto om te gaan. Zolang je géén schadeclaims bij de verzekeringsmaatschappij in hoeft te dienen, bouw je veel schadevrije jaren op. Dit zorgt op termijn voor echt een flinke kostenbesparing.

Benader je vaste verzekeringsmaatschappij eens

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering? Dan kun je ook eens jouw vaste verzekeringsmaatschappij benaderen. Dat is de verzekeringsmaatschappij waar je mogelijk al meerdere verzekeringen hebt lopen. Als je dáár ook nog een autoverzekering af gaat sluiten, kun je mogelijk extra korting krijgen.

Neem een hoger eigen risico

Ook is het mogelijk om voor een hoger eigen risico te kiezen. Op het moment dat er iets met jouw auto gebeurt, betekent dit wel dat je het hogere eigen risico moet betalen. Dit zorgt echter wel voor een lagere maandpremie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *