3 december 2021

Voor het eerst op de weg met een motorfiets? Volg deze tips!

2 min read

Wanneer je zojuist je motorrijbewijs hebt gehaald en voor het eerst op avontuur gaat met je motorfiets, dan is het handig dat je goed voorbereid de weg op gaat. Gebruik deze tips om veilig en met plezier jouw motor op te stappen!

Kies voor de juiste uitrusting 

Alvorens je de weg op gaat, is het van cruciaal belang dat je ervoor zorgt dat je de juiste uitrusting hebt aangetrokken. Als motorrijder wil je ervan verzekerd zijn dat jouw lichaam goed beschermd is tegen zowel de elementen als onverhoopte incidenten. Wanneer je gaat shoppen voor motorkleding, ga dan op zoek naar rijjassen, broeken, laarzen en handschoenen die geschikt en zichtbaar zijn voor het weer. Uiteraard kan een motorhelm niet missen. Als je op zoek bent naar een helm die bij jou past, neem dan eens een kijkje op HelmetCity voor een uitgebreid aanbod aan diverse soorten helmen en accessoires.

Inspecteer jouw voertuig

Alvorens je van plan bent om weg te scheuren, houd er rekening mee dat je eerst nog even een korte inspectie doet van jouw motorfiets. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan! Controleer daarom altijd even de bandenspanning, of er genoeg benzine aanwezig is en of er geen eventuele lekken zijn. Controleer tevens de gashendel, rempedaal en koppelingshendel en bekijk of er een beetje speling op zit. Als de gashendel niet een beetje beweegt, dan is dit een signaal dat hij te strak is afgesteld, wat niet goed is als je een bocht neemt.

Neem je tijd

Wanneer je eenmaal de weg op gaat, houd je hoofd koel, laat je niet afleiden en focus je volledig op de motorrit. Neem vooral de tijd en weet dat er totaal geen reden is om haastig op de weg te zijn. Probeer onverwachte acties van andere verkeersrijders altijd te anticiperen en vermijd verkeerssituaties die je niet volledig kan inschatten. Wanneer veiligheid voorop staat, zal je merken dat je al heel snel een ervaren motorbestuurder zal worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *