3 december 2021

Tips voor het onderhouden van je dak

2 min read

Ook je dak heeft onderhoud nodig, net zoals de rest van je huis. Toch vergeten veel mensen dit. Als gevolg kan het zo zijn dat weersinvloeden, zoals regen, wind en sneeuw, het dak beschadigen. Zo kan er bijvoorbeeld lekkage ontstaan of kunnen dakpannen en de dakbedekking beschadigen. Dit is natuurlijk zonde en bovendien erg makkelijk om te voorkomen! Ben je benieuwd hoe? Wij zetten in dit artikel graag een paar tips om een rij waarmee jij je dak kunt beschermen en goed kunt onderhouden!

Dakinspectie
Wat veel mensen niet weten is dat je ieder jaar eigenlijk je dak zou moeten laten inspecteren. Dit kun je laten doen door een professionele dakdekker. Zij kijken op het dak wat de huidige staat is en of de dakbedekking er nog goed op zit. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen zij dit eventueel gelijk repareren. Zo weet je dus zeker dat je dak nog in goede staat is en dat er binnenkort niks vervangen moet worden of kapot kan gaan.

Schoonmaken

Verder is het goed om regelmatig je dak schoon te maken. Dit kun je doen met een hogedrukspuit bijvoorbeeld. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de goot aan de zijkanten. Deze kun je schoonmaken met een sopje en een bezem. Zorg ervoor dat de bladeren weg zijn en dat er geen vuil meer in de dakgoot ligt. Let er ook op dat eventuele vogelnestjes verwijderd zijn. Zo kan de dakgoot niet verstoppen.

Nieuwe dakbedekking
Controleer ook af en toe of de dakbedekking er nog juist op ligt. Denk bijvoorbeeld aan je dakpannen, of deze nog recht liggen en niet gebroken zijn. Als je dakbedekking heel oud is, kun je er voor kiezen om nieuwe te laten leggen. Dit kunnen nieuwe dakpannen zijn, maar ook SAB dakpanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *