3 december 2021

Met een aanhanger op pad? Volg deze tips!

2 min read
wielen aanhanger

Ben je van plan om met een aanhanger op pad te gaan? Dan is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Vanzelfsprekend is rijden met een aanhanger anders dan rijden zonder aanhanger. Over het rijden met een aanhanger bestaan daarnaast een hoop vragen. In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je veilig en vertrouwd op weg kunt.

Zorg voor goede verlichting

In het verkeer is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Dat geldt zeker wanneer je met een aanhanger rijdt, omdat dit je wat kwetsbaarder maakt dan wanneer je zonder aanhanger rijdt. Zorg daarom voor goede aanhangerverlichting. Aanhangerverlichting is verkrijgbaar in verschillende vormen en in verschillende soorten.

Meer weten over aanhangerverlichting of ben je zelf op zoek naar goede verlichting voor je aanhanger of trailer? Kijk dan eens op de website van Trailerplus.

Het belang van goede banden en wielen

Naast goede verlichting zijn ook de juiste banden en wielen van groot belang. Met de juiste banden heb je voldoende grip op de weg en kun je dus veiliger op pad. Bij het kiezen van de banden of wielen voor je aanhanger of trailer moet je rekening houden met een aantal zaken. Denk daarbij aan de maat van de band en of u een compleet wiel nodig, of bijvoorbeeld alleen een velg, binnenband of buitenband. 

Maximumsnelheid met een aanhanger

Over de maximale snelheid die je mag rijden met een trailer of aanhanger bestaat nogal wat onduidelijk. Het is echter niet zo moeilijk. De maximale snelheid waarmee je met een trailer mag rijden is afhankelijk van het gewicht van de aanhanger. Onder de 3500 kilo mag je op de snelweg maximaal 90 kilometer per uur rijden. De maximumsnelheid is 80 kilometer als het gewicht hoger ligt dan 3500 kilo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *