Geen categorie

Is het verstandig om een ex-lease auto te kopen

Leasen is volop in opkomst, ook voor particulieren. Wanneer de looptijd van het contract is afgelopen wordt de auto soms te koop aangeboden. Is een ex-lease auto kopen verstandig?

Voordelen bij aankoop van een ex-lease auto

Er is zeker voordeel te behalen bij de aankoop van een ex-lease auto. Veelal ben jij dan slechts de tweede eigenaar en is de voorgeschiedenis van de auto dus uitgebreid bekend. Leaseauto’s zijn tijdens de leaseperiode altijd goed onderhouden en je weet zeker dat er niet geknoeid is met kilometerstanden. Een ander voordeel is dat de opties van ex-lease auto’s meestal veel uitgebreider zijn dan wanneer je zo’n zelfde occasion koopt bij een particulier. De auto’s zijn over het algemeen niet ouder dan drie tot vijf jaar en ruim voorzien van allerlei aantrekkelijke opties. Bovendien heeft een ex-lease auto meestal de nodige kilometers al gereden. Dat is beter voor de conditie van een auto dan wanneer hij langere tijd stil staat. Door die opties blijft de restwaarde relatief hoger.

Nadelen bij aankoop van een ex-lease auto

Het hoeft niet direct een nadeel te zijn, maar het is zeker belangrijk om te weten of de ex-lease auto toe is aan groot onderhoud. Veel leaseauto’s worden namelijk hiervoor uit het lease traject gehaald. Bij een groot onderhoud zou je kunnen denken aan het vervangen van een distributieriem. Dat kan na een contract van vijf jaar of 100.000 kilometer zeker nodig zijn. Hou er dus zeker rekening mee in je beslissing om de ex-lease auto wel of niet te kopen. Niemand zit te wachten op een hoge garagerekening als je net een occasion hebt gekocht. Veel onderhandelingsruimte over de verkoopprijs is er bij ex-lease auto’s vaak niet te behalen. Vergelijk voor jezelf ook zeker verschillende aanbieders van ex-lease auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *