21 januari 2022

Het belang van veiligheidsfolie

2 min read

Glas is een van de oudste en meest veelzijdige materialen in de bouw. Het absorbeert, breekt en laat niet alleen licht door, maar voegt ook esthetische waarde toe aan een gebouw. De manier waarop licht door glas in een huis of bedrijf doorlaat, kan een kamer opvrolijken, energie besparen, de houding verbeteren en verbinding met de buitenwereld mogelijk maken. Glas laat echter kwetsbare punten in jouw gebouw achter voor indringers om binnen te komen, en wanneer glas gebroken is, is de kans op letsel zeer groot.  Beveiligingsfolies worden gebruikt om de veiligheid van gewoon glas te vergroten door het te versterken. Veiligheidsfolie voor ramen worden gebruikt om te helpen beschermen tegen inbraak, vandalisme, ongevallen, en natuurrampen. Sommige soorten beveiligingsfolie kunnen ook de warmte naar een gebouw verminderen of de schadelijke effecten van ultraviolette stralen minimaliseren.

Zichtbaarheid & transparantie 

Doorzichtige raamfolies zijn dun en nauwelijks waarneembaar. In tegenstelling tot gordijnen, laten ze natuurlijk licht binnen in jouw gebouw, waardoor er minder wordt uitgegeven aan elektriciteit. Het biedt ook een onopvallend zicht op de buitenlucht. Studies hebben aangetoond dat de hoeveelheid licht in een kamer zowel de stemming van de bewoners als de productiviteit kan beïnvloeden.

Privacy

Beveiligingsfolie wordt ook geleverd met privacy opties voor gebouwen met ramen die openen naar openbare straten die moeten worden versterkt om mensen en eigendommen te beschermen tegen kwaad willende. Vaak zullen inbrekers huizen en bedrijven in de gaten houden door naar ramen te kijken naar waardevolle spullen. Inbrekers kunnen ook op zoek gaan naar signalen dat een gebouw leeg staat of dat iemand alleen thuis is. Met privacy veiligheidsfolie ’s voor ramen wordt het bijna onmogelijk voor indringers om doelen te zien of te weten welke kamers bezet zijn. Raamfolies kunnen ook worden gebruikt om het uiterlijk van jouw gebouw te veranderen of decoratief van aard te zijn. Wil jij veiligheidsfolie aanbrengen? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *