3 december 2021

GP van Hongarije

2 min read

De GP van Hongarije is een populair Formule 1-evenement voor f1 races. De Hongaarse GP wordt gehouden op het Circuit van Boedapest, het enige circuit ter wereld waar alle races op dezelfde dag plaatsvinden. De Grand Prix van Hongarije is de eerste Grand Prix waarop alle coureurs en wagens van de series op de startgrid staan en klaar zijn om te vertrekken. Dit evenement werd voor het eerst gehouden in 1959 en is sindsdien elk jaar gehouden. De Grand Prix (check GP Today.net voor meer info) wordt gehouden onder auspiciën van het Hongaars Grand Prix Comité, een orgaan dat in 1994 werd opgericht door het Hongaars GP Comité.

De eerste Hongaarse GP

De eerste Hongaarse Grand Prix vond plaats in 1936 in Népliget, een park in Boedapest. De Grand Prix van 1936 werd gedomineerd door een coureur, die met een ongeëvenaarde 13 poles voor het seizoen won. De Grand Prix van Hongarije wordt momenteel verreden op de Hungaroring, een f1 circuit in Mogyoród, Hongarije. De Grand Prix van Hongarije is een van de oudste Formule 1-evenementen en wordt sinds 1956 jaarlijks gehouden. Al meer dan 60 jaar is dit evenement de eerste grote race op de Hungaroring, die meestal in het voorjaar plaatsvindt en grote massa’s fans trekt. Voor de laatste updates rondom dit evenement, check GP Today.net.

Meeste overwinningen van de Hongaarse GP

Lewis Hamilton heeft de meeste overwinningen, hij won de Grand Prix van Hongarije acht keer. De Hongaarse Grand Prix is waar hij geschiedenis weer eens schreef. De race werd verondersteld een strijd te zijn tussen zijn twee rivalen, maar het eindigde in een dramatisch moment toen Hamilton de controle over de baan verloor in de laatste bocht. Het kwam het tot een abrupt einde toen Hamilton de controle verloor. Meer informatie over deze race kan je vinden op GP Today.net, net als andere belangrijke Formule 1 (f1) evenementen. Ook informatie over de laatste uitslagen en races kan je hier vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *