3 december 2021

Direct autoverzekering voor jouw auto

2 min read
fiat-4322521_640

Verzekeringen worden steeds duurder en daarom is het belangrijk om regelmatig te vergelijken. Door autoverzekering vergelijken kun je kijken of je ergens een goedkoper maandtarief kunt betalen. Uiteraard is het mogelijk om dezelfde soort dekking te behouden die je nu hebt, of je kunt ervoor kiezen om naar een grotere dekking over te stappen. Van bijvoorbeeld een WA standaard dekking naar een WA + dekking. Een Allianz Direct autoverzekering is een goede en betrouwbare verzekering waardoor jij met een veilig gevoel de weg op kan gaan. 

Schadevrije jaren en de leeftijd van de auto

Ook bieden de meeste verzekeringen de zogenaamde bonus ladder wat inhoudt dat je een korting kunt krijgen op het moment dat je een aantal schadevrije jaren hebt. Dit noemt men no-claim korting. Bij het kiezen van de juiste dekking is het daarnaast belangrijk om goed na te gaan hoe vaak je met de auto rijdt, en wat bijvoorbeeld het aantal kilometers is op jaarbasis.. Hoe meer kilometers je maakt, des te groter de kans op schade uiteraard is. Ook de leeftijd van je auto speelt een rol bij het afsluiten van een passende verzekering. Nieuwe auto’s tot zes jaar oud worden meestal all-risk verzekerd. Een kleine schade aan een nieuwe auto kan al snel een grote kostenpost zijn namelijk. 

Maandpremie bepalen

De kosten op maandbasis hangen dus af van het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden, en natuurlijk van de dekking die je kiest. Schade door overmacht kan natuurlijk gebeuren. Denk er maar aan dat wanneer je auto in de brand wordt gestoken, of wanneer er een sterretje in je auto komt. Allemaal verschillende vervelende situaties waarin het fijn is om verzekerd te zijn. Helaas kan diefstal soms ook voorkomen. Door minimaal een WA + verzekering af te sluiten kun jij jezelf ook beschermen tegen diefstal en zal je hierbij alleen je eigen risico moeten betalen. Wil graag ook verzekerd zijn voor schade die je aan je eigen auto toebrengt? Dan is het kiezen voor een all risk verzekering een goede keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *