3 december 2021

Deze automerken bestaan een eeuw!

2 min read
fiat-4322521_640

Wist je dat er jaarlijks wel 60 miljoen auto’s geporduceerd worden? Dat is ontzettend veel. Dit terwijl de auto relatief nog niet eens heel lang bestaat. Wat weten we eigen over de geschiedenis van de auto?

Rolls-Royce
In 1906 werd Rolls-Royce opgericht. Dit merk staat vandaag de dag bekend als luxe automerk. Vandaag de dag is Rolls-Royce in bezit van BMW.

Ford
Ford is opgericht door Henry Ford in 1886. De eerste auto werd aangedreven door maar liefst 4 PK. Ford was goed in het produceren van auto’s op grote schaal. Honderdduizenden mensen kregen hierdoor de mogelijk om zelf een auto te bezitten. Een belangrijk model van Ford is de ‘Model-T’.

Fiat
Ook Fiat zien we vandaag de dag nog veel terug in het straatbeeld. Fiat werd al opgericht in 1899 en is het grootste merk van Italie.

Peugeot
Nog zo’n automerk dat je veel terug ziet op de weg. Zowel in Nederland als internationaal. Peugeot werd in 1803 opgericht door Jean-Frédéric Peugeot en Jean-Pierre. Dit merk is opgericht in 1803 en is daarmee het oudste merk ter wereld (op het gebied van auto’s).

In vergelijking met toen, is de autotechniek sterk verbeterd. Vandaag de dag is het bezitten van een auto niet per se meer nodig. Er zijn voldoende deelconcepten. Hierbij kun je in een deelauto rondrijden. De auto is niet jouw bezit, en dit scheelt erg in de kosten. Carsharing is een populair onderwerp tegenwoordig aangezien het duurzaam is. Het lijkt er sowieso op dat we langzaam maar zeker een deeleconomie worden. Fleet management is ook zo’n woord binnen de auto-industrie die we veel terug zien. Afijn, of je nu een eigen auto of een deelauto gaat: de auto geeft ons allemaal veel vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *