Geen categorie

Belangen van natuurlijke verlichting in jouw huis

Het is aangetoond dat natuurlijk licht zowel ‘s ochtends als’ s avonds de concentratie en focus verhoogt . Mistig voelen? Probeer uit het raam te kijken en een paar minuten van de zon te genieten voor een boost van alertheid. Het hebben van voldoende natuurlijk licht is vooral belangrijk als je vanuit een thuiskantoor werkt. Een natuurlijk verlichte ruimte helpt je productiever te zijn dan een kunstmatig verlichte werkomgeving. Meer natuurlijk licht gedurende de dag helpt je om beter te slapen, zodat je goed uitgerust bent en aan het werk bent de volgende dag.

Hoe je natuurlijke verlichting in jouw huis kunt maximaliseren

Als je van plan bent een huis te bouwen of te renoveren, zorg er dan voor dat jouw aannemer en architect begrijpen dat je natuurlijke verlichting wilt inbouwen waar dit zinvol is (met betrekking tot verlichting en energie-efficiëntie).

Volg deze tips als je jouw natuurlijke verlichting wilt maximaliseren zonder renovaties:

  • Zorg ervoor dat jouw meubels geen ramen blokkeren.
  • Verf interieur raamkozijnen wit om de reflectie van natuurlijk licht te versterken.
  • Gebruik strategisch geplaatste spiegels om natuurlijk licht te reflecteren.
  • Vermijd zware gordijnen of raambekleding.
  • Houd ramen schoon om zoveel mogelijk licht door te laten.
  • Kies in het algemeen lichtere kleuren om het licht te reflecteren. Donkere kleuren absorberen het.
  • Gebruik glazen deuren of deuren met ramen waar je maar kunt.

Natuurlijke verlichting geeft je meer energie

Melatonine is een hormoon dat de slaap reguleert en ons moe maakt. Zonlicht vertraagt ​​het vermogen van ons lichaam om het te maken (daarom zijn we ‘s nachts van nature slaperig en overdag wakker). Sta jezelf toe om te synchroniseren met de klok van de natuur om een ​​stabiel circadiaans ritme voor jezelf in te stellen. Door voldoende natuurlijk licht te krijgen, komt de innerlijke klok van je lichaam op schema, waardoor je overdag beter slaapt en meer energie krijgt. Een goed alternatief hiervoor zijn hanglampen. Mensen voelen zich vaak prettiger bij hangende verlichting omdat deze zacht is, als een decoratieve spot, maar niet zo hard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *