Auto

Autotransport, wie maken hier allemaal gebruik van?

autotransport

Auto’s zijn normaal gesproken gemaakt om te rijden, nu kunnen haast alle auto’s wel rijden maar in veel gevallen mag of is het gewoon niet handig om een auto te rijden naar een bepaalde locatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de auto helemaal niet kan rijden, in dat geval moet je toch een andere manier vinden om de auto op een locatie te krijgen, dit noemen ze ook wel autotransport. Er is dan ook en brede wereld rondom het transporteren van auto’s en erg veel bedrijven, mensen en organisaties maken dan ook gebruik van dit soort diensten. Nu is dit ook niet zo gek want als je kijkt heeft elk huis in veel gevallen wel een auto staan, dat betekent dan ook dat er alleen al in Nederland miljoenen auto’s op de weg zijn of staan hier in Nederland, nu zou lang niet elke auto gebruik maken van transportdiensten maar een deel hiervan wel, deze transport gaat dan ook buiten Nederland verder en het kan bijvoorbeeld zijn dat een auto naar een ander land moet. 

 Fabrieken en leveranciers 

Auto’s worden gemaakt in fabrieken van het automerk, toch hebben de nieuwe auto’s die jij vervolgens ziet zijn de dealer geen kilometers op de teller. Dit komt dan ook omdat fabrikanten en leveranciers een van de grootste gebruikers zijn van autotransport, je hebt misschien wel eens laadwagens gezien met allemaal nieuwe auto’s erop. Dit is een vorm van transporteren die veel fabrieken gebruiken om nieuwe auto’s te krijgen bij dealers van hun merk. Geen een fabriek ligt in Nederland en deze komen dan ook allemaal van over de grens, een deel uit Duitsland maar het kan ook zijn dat je auto helemaal uit Japan komt.

Pech of ongeval 

Alhoewel er veel redenen kunnen zijn waarom iemand opzoek is naar autotransport is er ook veel vraag in deze sector voor mensen die met pech langs de weg staan. Wanneer een auto het niet meer doet en naast de weg staat is dit levensgevaarlijk aangezien andere auto’s hier gewoon langsrijden. Er zijn dan ook verschillende bedrijven die jij kan bellen die voor jou de auto komen ophalen en afzetten op de gewenste locatie, in veel gevallen is dit dan ook een garage om de auto weer te maken. 

Via de lucht 

Alhoewel autotransport voornamelijk over de weg gaat kan het ook zijn dat een auto wordt getransporteerd via de lucht. Dit gebeurt voornamelijk met speciale vrachtvliegtuigen en je zou dan ook zien dat er meerdere auto’s te gelijkertijd vervoerd kunne worden in dit soort vliegtuigen, er kunne veel redenen zijn waarom een auto wordt over vervlogen, het kan zijn dat jij bent verhuisd maar de auto mee wilt nemen. Veel race teams en andere organisaties maken dan ook gebruik van dit soort diensten aangezien de prij wel hoog ligt en niet iedereen dit zomaar kan betalen. 

Via de boot 

Een van de andere vormen van autotransport is via een boot. Via vrachtschepen worden dan ook veel auto’s vervoerd die vervolgens weer verkocht kunnen worden hier in Europa of Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *